Αγγελή Ηώ

H Ηώ Αγγελή είναι ζωγράφος, Aναπληρώτρια Καθηγήτρια Εικαστικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής.

 Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, αποφοίτησε  με άριστα, συνέχισε με υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο  Royal College of Art (M.A 1988-90) και στο Central Saint Martin’s  (A.D 1990-91) στο Λονδίνο.

Έχει συμμετοχές ως διοργανωτής/ διδάσκων σε μεταπτυχιακά και ερευνητικά εργαστήρια:

– Σχεδιαστική διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στο δομημένο και το φυσικό περιβάλλον / Εικαστικές παρεμβάσεις ΠΑ.Δ.Α

– Σχεδιασμός Αρχιτεκτονικής εσωτερικών Χώρων και Οπτικοακουστικής τεκμηρίωσης ΠΑ.Δ.Α

-“ Επαναστατικά Παλίμψηστα”, συνεργασία ΠΑ.Δ.Α, Ε.Μ.Π, Π.Κ, Π.Θ, Ε.Κ.Π.Α / ΕΛ.Ι.Δ.Ε.Κ

Ιδρυτικό μέλος στην  Εταιρία “Αρχιπέλαγος”, αστική μη κερδοσκοπική, για την μελέτη και  προώθηση της έρευνας σε θέματα πολιτισμικής ανάπτυξης του Αιγαίου.

 Έχει παρουσιάσει το εικαστικό της  έργο της σε 17 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές θεματικές ομαδικές  στην Ελλάδα και το εξωτερικό ( art Athina , Biennale ) Συνεργάζεται με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα.

Η ζωγραφική της Ηώς Αγγελή διερευνά την ρευστότητα του χώρου μέσα από πολλαπλές οπτικές. Αναιρεί τα όρια ανάμεσα στον δημόσιο χώρο και τον ιδιωτικό. O χώρος απορροφάται από έναν άλλο χώρο, ενώ τα πρόσωπα δείχνουν συμφιλιωμένα από την σύγχυση των ορίων. Τα έργα της παραπέμπουν λιγότερο σε ένα συγκεκριμένο τόπο από ό,τι σε μία διαδικασία σκέψης και βιώματος. Ισορροπεί ανάμεσα σε ένα φαινομενικά εικονικό ύφος και στην αφαιρετική αφήγηση. Πρόκειται για εικόνες που ξεπερνούν την περιγραφή, ως μη τροφοδοτούμενες μόνο από τις δυνατότητες του χρώματος, αλλά κύρια από την εμπλοκή του περιεχομένου της μνήμης. Συντάσσεται μία ιδιάζουσα τράπεζα προσωπικών δεδομένων που εφοδιάζει τον θεατή με σύμβολα και αποκωδικοποιητές, ορίζοντας έναν υπαρκτό μη- χώρο.

Έχει παρουσιάσει το εικαστικό της  έργο της σε 17 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές  στην Ελλάδα και το εξωτερικό (art Athena , Biennale). Συνεργάζεται με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα

Πλήρες βιογραφικό.