Τηλιγάδης Κωνσταντίνος

Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας.

Γεννήθηκε στη Αθήνα το (19/02/1967). Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτης Σχολής Κάλων Τεχνών στη συνέχεια έκανε Μεταπτυχιακό στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Ψηφιακές Μορφές Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ.  Υποτροφία Ι.Κ.Υ στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Σεβίλλης. Το Εικαστικό του έργο βασίζετε στην έρευνα Τέχνης Τεχνολογίας  ως εκφραστικό μέσω Αφηγηματικής Γλώσσας Αισθητικής και Φιλοσοφικής προσέγγισης από τη σχέση αλληλεπίδρασης θεατή και έργου, όπως και την ανάπτυξη τεχνολογικών ψηφιακών μέσων και εργαλείων. Τα έργα του έχουν επιλεγεί σε θεματικές εκθέσεις από επιμελητές εκθέσεων για τη παρουσίαση σε επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ τέχνης με κριτές. Έχει βραβευθεί  με διεθνές πρώτο βραβείο το (2004) ΄Olympic Truce Through Painting΄ Δαμασκός, Συρία. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, μουσεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητή στο Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή.

Ιδρυτικό μέλος της ASIFA HELLAS και καλλιτεχνικός διευθυντής στο διεθνές φεστιβάλ Animation ΄ICONA΄ της Κέρκυρας. Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Πανεπιστημιακού Φεστιβάλ ΄Ψηφιακών Τεχνών΄. Αναπληρωτής διευθυντής του ερευνητικού εργαστήριου διαδραστικών τεχνών In.Arts.

Δίδαξε στο Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Α.Σ.Κ.Τ, στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας στο Τμήμα Γραφιστικής.

Διδάσκει «Ψηφιακές Εφαρμογές» στο Μεταπτυχιακό του Τμήματος  Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμηση και Σχεδιασμού Αντικειμένων της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του Π.Α.Δ.Α. Αθήνας.

youTube: https://www.youtube.com/channel/UC-X07uHP5ptacSChtOrYiWw

Πλήρες βιογραφικό.