Αρχική

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο:

«Εσωτερική Αρχιτεκτονική: Αειφορικός και Κοινωνικός Σχεδιασμός»

έχει πρωτίστως ως στόχο την εικαστική/αρχιτεκτονική διερεύνηση θεμελιωδών χαρακτηριστικών του σύγχρονου πολιτισμού με αναφορά στη δημιουργία του χώρου, σε θεωρητική/επιστημονική βάση.
Το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Π.Δ.Α., ως εκφραστής της ακαδημαϊκής και ερευνητικής εκπαίδευσης στον τομέα της επέμβασης και διαμόρφωσης του χώρου σε εσωτερικά και εξωτερικά αρχιτεκτονικά περιβάλλοντα,

(α) παρακολουθώντας τις εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης,

(β) παράγοντας πρωτότυπο ερευνητικό έργο,

(γ) διερευνώντας και εγκαινιάζοντας καινοτόμες μεθόδους και πρακτικές, αναλαμβάνει με το παρόν εγχείρημα τη μετεκπαίδευση των πτυχιούχων αρχιτεκτόνων εσωτερικού χώρου και αποφοίτων ΑΕΙ συναφών γνωστικών αντικειμένων.

Το Τμήμα δεν διοργανώνει άλλο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. Επίσης δεν προσφέρονται άλλα προγράμματα αντιστοίχου περιεχομένου στην ημεδαπή.

Στόχος του Προγράμματος είναι η απόκτηση κατάλληλων και υψηλού επιπέδου ειδικών επιστημονικών/καλλιτεχνικών γνώσεων και ικανοτήτων στο πεδίο της Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής με αναφορά στον αειφορικό και κοινωνικό σχεδιασμό, με βάση τις ραγδαίες εξελίξεις στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα, σε σχέση με τον ευρύτερο χώρο των τεχνών και των επιστημών.
Σε αυτή τη βάση, προσφέρεται ένα σύγχρονο Πρόγραμμα Σπουδών που αξιοποιεί αφενός την πιο πρόσφατη διεθνή βιβλιογραφία και αφετέρου την τεχνογνωσία και τις καινοτομίες που έχουν αναπτυχθεί στον συγκεκριμένο χώρο.
Το Π.Μ.Σ. έχει τέτοια δομή ώστε οι απόφοιτοι να μπορούν :

α. να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους σε ένα σύγχρονο διεθνές εργασιακό περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων,

β. να παρακολουθούν και να προσαρμόζονται στις διεθνείς εξελίξεις της επιστήμης τους, και

γ. να διεξαγάγουν έρευνα σε ακαδημαικό περιβάλλον, ερευνητικά κέντρα κ.α. και να συμβάλλουν στην εξέλιξη του σχετικού επιστημονικού πεδίου.
Γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική. Δεδομένης της δυνατότητας να προσκαλούνται επιστήμονες της αλλοδαπής αναγνωρισμένης αξίας, προβλέπεται η δυνατότητα ώστε μεμονωμένες διαλέξεις να διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα.
Μετά από απόφαση της Γ.Σ., δύναται να υπάρξει στην πορεία δυνατότητα πραγματοποίησης του Προγράμματος και στην Αγγλική γλώσσα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s